Interventiile fetale

Pentru pacientele care se confrunta cu probleme fetale complexe, Centrul nostru de Medicina Fetala ofera servicii de diagnosticare si ingrijire materno-fetala.

Echipa Centrului de Medicina Fetala are certificarea si auditarea FMF pentru efectuarea testelor de screening, diagnostic prenatal, monitorizare fetala, depistarea anomaliilor fetale si a sarcinii cu risc crescut. Echipa noastra este pregatita sa utilizeze tehnici avansate de ecografie fetala (3D-4D) si cunoaste cele mai recente cercetari in terapie fetala.

Experienta centrului de medicina fetala timisoara

Prezentam experienta centrului de medicina fetala din Timisoara, privind interventiile fetale, pe un interval de 12 ani (2009 – 2021). Interventiile fetale au fost impartite in: diagnostice, terapeutice si feticid/embrioreductie. Numarul si tipul de interventii a crescut in intervalul prezentat odata cu cresterea experientei personalului.

Rezultate: In intervalul 2009-2021 in departamentul de medicina fetala a spitalului Premiere au fost efectuate 977 interventii fetale dintre care:

  •  872 diagnostice ( amniocenteze, biopsii de vilozitati coriale, cordocenteze pentru diagnostic genetic),
  • 58 cazuri terapeutice (transfuzii intrauterine, shunt-uri toraco-amniotice, shunt-uri vezico-amniotice),
  • 47 feticide/embrioreductii ( cazuri de sarcini gemelare discordante – anomalii cromozomiale/malformatii fetale severe, cazuri de embrioreductie in caz de sarcina multifetala dupa IVF – triple sau sextupleti).

Concluzii: Diagnosticul prenatal invaziv devine o obisnuinta in Romania, in ultimii ani s-a observat o crestere a numarului de interventii precoce: CVS-biopsii de vilozitati coriale, la 11-14 saptamani de sarcina, care depasesc actualmente numarul de amniocenteze. In ultimii ani, 2013-2015, odata cu cresterea experientei, au fost realizate si cele mai multe interventii fetale terapeutice.

Centrul nostru este printre putinele din Romania care efectueaza astfel de proceduri!
Contact: tel: 0744 565 646 , e-mail: office@medicinafetala.ro